Bij het creëren van mijn beelden ben ik van af het begin tot het eind zelf betrokken. 

De structuren van het beeld en de giethuid zijn bepalend  voor de sfeer van mijn werk en vind ik zeer belangrijk.Tijdens het gietproces ontstane veranderingen of toevoegingen kunnen de vorm van mijn werk soms versterken. Voor zover dat mogelijk is probeer ik in te spelen op en gebruik te maken van  deze veranderingen. Op deze manier krijgt mijn werk zijn herkenbare vorm en sfeer.
Wellicht kunt je bij het bekijken van de foto’s van mijn werk waarnemen dat ik bij het creëren van mijn sculpturen een voorkeur heb voor natuurlijke, organisch lijkende vormen.Een aardige opmerking van een Canadese collega; ” I like the way you give life to bronze.”Het lijkt of mijn sculpturen de voedingsbodem vormen voor allerlei groeiende organismen die dreigen bezit te nemen van de vorm. Daardoor lijkt het, alsof het dode materiaal wat brons is weer nieuw leven is ingeblazen. 
 Mijn bronzen beelden worden gegoten volgens de cireperdue-methode of de verlorenwas-methode.Kortweg komt het hier op neer:
Om een uit was gevormd beeld wordt een mal gemaakt. Natuurlijk is het wasmodel eerst voorzien van aangietkanalen en ontluchtingskanalen.De mal bestaat uit een massa van gips, gravel en water die binnen korte tijd uithardt.
De mal wordt in een oven bij een temperatuur van ongeveer 800 graden uitgestookt, zodat de was smelt en uit de gietopening loopt.Bovendien wordt al het water uit de vormmassa gestookt.
Het originele in was gevormde beeld gaat hierbij verloren zodat het in brons ontstane beeld uniek is. Het uitstoken van de gietmallen duurt ongeveer 12 uur en bij grotere beelden 24 uur of langer.
In de ontstane holtes van de mal kan vervolgens het gesmolten brons gegoten worden. Na afkoeling kan het beeld worden uitgehakt en met een hogedrukspuit schoon gespoten worden.
Hierna kan men aan de langdurige afwerking beginnen. De kanalen worden verwijderd, de flinters (dit zijn bronzen uitlopers in de eventuele ontstane haarscheurtjes) worden weggehaald met een haakseslijper of beitel. De op het oppervlak ontstane luchtbellen en de oneffenheden worden weggeslagen met een hamertje, dit heet ciseleren. Wanneer een beeld uit meerdere delen bestaat worden deze delen aan elkaar gelast. Als alles naar tevredenheid is afgewerkt kan het beeld gepatineerd worden. Patineren is het op kleur brengen van het brons d.m.v. chemische stoffen.Het antiek groene patina is hiervan wel het meest bekende.
Als laatste kan ik mij gaan bezighouden met de presentatie van mijn beeld.